miercuri, 20 octombrie 2010

CEDO: termenii “cerşetori” şi “hoţi” atribuiţi ţiganilor nu sînt discriminatorii

TIGANII CHIAR NU INTELEG ODATA CA SI-AU PUS TOATA LUMEA IN CAP?
(este o intrebare retorica - ei nu au timp sa inteleaga,ei au timp doar sa creeze probleme)
EXEMPLUL 1:
http://www.youtube.com/watch?v=WpyX0ul-edQ&feature=related
OARE ANIMALELE ASTEA MERITA SA TRAIASCA?
EXEMPLUL 2:
http://www.youtube.com/watch?v=XAUVN_9wJS4
JEGOSUL ALA CARE AMENINTA DE JOS "IA-L PE ALA DE AICI'' ESTE IN LIBERTATE OARE?
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că termenii “cerşetori” şi “hoţi de buzunare” atribuiţi romilor într-o lucrare universitară şi într-un dicţionar din Turcia se referă la o imagine stereotipică şi nu sunt discriminatorii, informează AFP.

Mustafa Aksu, un turc ţigan, denunţase la CEDO că cele două lucrări, finanţate din fonduri de stat, ar conţine remarci şi expresii care reflectă un sentiment “antirom”.
Potrivit lui Aksu, lucrarea “Ţiganii din Turcia” conţine paragrafe umilitoare, sugerând că romii comit infracţiuni şi sunt “hoţi de buzunare, escroci, cerşetori, traficanţi de droguri, proxeneţi”.
De asemenea, Aksu a criticat un dicţionar care conţine neologismul “ţiganiadă”, cu sensul de avariţie.
CEDO a explicat că paragrafele citate de Mustafa Aksu “nu sunt comentarii ale autorilor, ci exemple despre modul în care romii sunt percepuţi în societatea turcă”.


Un comentariu:

  1. Dar cu rasismul care il faceti, voi astia cu anti tiganismul ce facem??? Vad cam mult rasism aici pe blogul asta!!! Voi rasistii trebuie sa incetati cu extremisme de genul cum ar fi sa... Of, greu sa zic... Ok.. cum ar fi sa ii omorati sau sa ii dati jos doar pentru ca sunt rromi!!! Stooooop!!!! Cititi si voi cartea asta sa vedeti ce dureros e rasismul!!!

    https://giuvlipen.com/magazin/problema-romaneasca/

    RăspundețiȘtergere