marți, 5 octombrie 2010

Italienii îngrădesc casele construite pentru romi cu un zid de 3 metri

Autorităţile din localitatea italiană Giugliano, situată în apropiere de Neapole, intenţionează să construiască un zid de cărămidă, cu înălţimea de trei metri, între comunitatea de romi şi zona industrială din apropiere, informează site-ul publicaţiei Il Mattino.

Bariera de cărămidă va fi finanţată de Prefectura provinciei Neapole şi va despărţi casele romilor, care urmează să fie construite în cadrul unui plan de integrare, de companiile situate în apropiere.
Autorităţile locale intenţionează să desfiinţeze o tabără în care trăiesc aproximativ 600 de nomazi, în condiţii igienice precare, şi să construiască locuinţe doar pentru 120 dintre aceştia.

Deocamdată nu se ştie cum vor fi selectaţi romii care vor primi locuinţe, însă în mod sigur există planul de construire a unui zid care să îi separe de restul comunităţii.

În iunie, autorităţile din oraşul italian Milano (nord) anunţau intenţia construirii unui zid de beton cu lungimea de 400 de metri şi înălţimea de trei metri pentru a-i ţine departe pe romii români care trăiesc în zonă.

Un comentariu: